10 fordele ved tætningssystemer af modificeret SBS-bitumen

 

HVAD ER SBS?

Styren-butadien-styren (SBS) beskriver en gruppe materialer af syntetisk harpiks, der kommer fra styren og butadien. SBS er en termoplastisk elastomer, der har en enestående slidstyrke og ældningsbestandighed ved blanding med bitumen, hvilket gør den til den perfekte bitumenmodifikator, når man skal opnå elastiske egenskaber og fleksibilitet ved lave temperaturer. Dette materiale har evnen til at bevare formen efter strækning, og det bruges bl.a. i stor udstrækning som tætningslag af modificeret bitumen til tage, dækning, tætningsmidler og gangbanebelægning.

10 FORDELE VED TAGPAP AF MODIFICERET SBS-BITUMEN

1. Velegnet til alle typer flade tagbelægninger, men kan også bruges som tætningslag på parkeringsdæk, brodæk, grønne tage m.m.
2. Kan tåle store temperaturforskelle og kraftigt skiftende vejr med regn, sne, is og tø.
3. Tagpappen har en lang levetid, og selv når den er blevet ældre, beholder den sin fleksibilitet og elasticitet, hvilket gør den perfekt til flade tage.
4. En SBS-bitumenblanding af høj kvalitet kombineret med en kraftig armering giver en flerdimensional stabilitet, som sikrer, at tætningssystemet kan klare bevægelser i konstruktionen.
5. Mekanisk fikseret, limet eller fuldsvejset med sømkant – uanset hvilken metode der anvendes, er tagpappen nem at montere.
6. Kunderne kan føle sig trygge med et kraftigt tætningssystem i flere lag af modificeret SBS-bitumen.
7. Denne tagpap har høj modstandskraft over for mekaniske skader og punktering sammenlignet med andre belægninger til flade tage. Der findes ekstremt modstandsdygtige løsninger afhængigt af, hvilke krav der stilles til overfladen.
8. Enestående vedhæftningsevne mod underlaget på en flad tagkonstruktion.
9. Kvalitetskontrollen stiger ved montering af fabriksfremstillede ruller af modificeret SBS-bitumen.
10. Når tagpappen på et fladt tag er slidt op, kan der – i de fleste tilfælde – monteres ny tagpap oven på det eksisterende system for at forlænge tætningssystemets levetid.

SOPREMA har fremstillet bitumenbaserede tætningslag i over 100 år. Dagens tætningslag til flade tage har en meget god ydeevne med hensyn til styrke, pålidelighed og levetid. Ud over de enestående fysiske egenskaber sikrer den nye teknik og tagdugenes overfladebehandlinger, at tætningslagene fra SOPREMA passer til alle arkitektoniske former.