Bitumenbaserede tætningslag: 6 egenskaber, der gør en forskel

 

Der er sket meget inden for taglægning de seneste årtier. Ud over de klassiske bitumenbaserede tætningslag – der i folkemunde kaldes “tagpap” – er der i dag mange andre typer tagbelægning. Alligevel er bitumenbaserede tætningslag stadig populære. Og det er med god grund, for denne type tagbelægning har mange fordele. Vi har sammenstillet de seks vigtigste egenskaber.

1. ENESTÅENDE LEVETID

Den største fordel ved bitumenbaserede tætningslag? Den lange levetid. Bitumenbaserede tage holder som regel i årtier. Det er bevist, at tætningslag af bedste kvalitet holder helt op til fyrre år. Endvidere kræver denne type af tagbelægning yderst begrænset vedligeholdelse. En årlig vedligeholdelse forlænger dog tagbelægningens levetid.

2. ENESTÅENDE MODSTANDSDYGTIGHED

Bitumenbaserede tætningslag suppleres ofte med polymerer og forstærkes med forskellige typer armering. Det indebærer, at materialet har en meget stor mekanisk modstandsdygtighed og bliver utroligt bestandigt over for stød og anden belastning udefra. Bitumenbaserede overfladebelægninger modificeres konstant med SBS eller APP og har altid en stærk armering af kompositpolyester.

3. ALSIDIGE

Bitumenbaserede tætningslag beskytter ikke kun tag på boliger, skoler, kontorbygninger og etageejendomme mod vejr og vind, de kan også bruges til tætning af bl.a. broer, grønne tage (gælder rustbestandige tætningslag) og grundmure.

4. BÆREDYGTIGE

Bitumenbaserede tætningslag er miljøvenlige. De holder længe og kan genvindes som nye tætningslag. Når et bitumenbaseret tag nærmer sig enden af sin levetid, kan man desuden nemt dække det med et nyt bitumenbaseret tætningslag. Dermed er du ikke nødt til at fjerne taget, men kan forlænge dets levetid med 30 til 40 år.

5. GODT PRIS-KVALITETSFORHOLD

Man får utroligt meget for pengene med bitumenbaserede tætningslag. Hvis du har den viden, der kræves, er materialet desuden nemt at arbejde med, hvilket indebærer færre arbejdstimer.

6. PERFEKT TIL RENOVERING

Bitumenbaserede tætningslag er perfekt egnede til renovering af eksisterende bituminøs tagbelægning. Tætningslagene med strimler af smeltefilm har nemlig en dobbelt funktion: De fungerer som en overfladebelægning af høj kvalitet, samtidig med at de fordeler damptrykket jævnt hen over taget, hvilket forebygger luftblærer.

VÆLG BITUMENBASEREDE TÆTNINGSLAG

Udviklingen af bitumenbaserede tætningslag til tage er SOPREMAS kernevirksomhed. Hos os finder du et varieret udbud baseret på modificeret bitumen, elastomer (SBS), plastomer (APP) eller polymerbitumen, der alle har specifikke egenskaber. Endvidere er vores bitumenbaserede tætningslag en ægte lokal stolthed: Vores tekniske certifikater, fx ATG og KOMO, gør os til noget særligt blandt tilsvarende producenter.